יותר ויותר אנשים פונים לטיפול PRP כטיפול נגד נשירת שיער והתקרחות. יש מגוון רחב טיפול PRP וחשוב להתאים את הטיפול הנכון לכל מקרה.
נשירה והידללות השיער
תופעת ההתקרחות, נשירת השיער והידללות השיער הינה תופעה הנוגעת לאחוז לא קטן באוכלוסייה. בניגוד לדעה הרווחת, התופעה אינה אופיינית רק לגברים, היא קיימת גם אצל נשים.
גם גברים וגם נשים מדווחים על תחושות של מצוקה, בושה והימנעות חברתית בשל חוסר הביטחון שגורמים להם השיער הדליל והאזורים בהם נחשפת הקרקפת. תחושות אלו שולחות רבים לחפש פתרונות זמניים דוגמת תוספות שיער או פתרונות קבועים כמו פאות או השתלת שיער טבעי.
אליה וקוץ בה: השימוש בתוספות שיער ופאות חלקיות ובעיקר אופן הצמדתן, הם הגורמים לעיתים קרובות לנזקים לקרקפת ולהחמרת ההתקרחות באזורי ההלחמה, להצטלקות באזורי הסיכות, היחלשות, דילול ודהייה של השיער הכלוא זמן רב מתחת לפאה.
PRP – טיפולים מבוססי טסיות
השימוש בפלסמה עשירה בטסיות לשיקום וחידוש רקמות מוכר ומקובל בתחומי הרפואה השונים למעלה מ – 30שנה ונוחל הצלחה מרובה. הצלחתו המוכחת של הטיפול נובעת מכך שלכל מטופל משתמשים בטסיות מדמו הוא, בריכוז הגבוה פי 8 עד 14 מריכוז הטסיות המקורי בדמו. טסיות הדם – הטרומבוציטים –מכילות בתוכן 7 חלבוני גדילה שייחודם ביכולתם המופלאה "לתקן" רקמות פגועות וליצור רקמות חדשות: הם מסוגלים לשכפל תאים כמו פיברובלסטים (תאי רקמת חיבור בעור) לייצר קולגן חדש, ולגרום לתאי הגזע לעבור התמיינות למרכיבים השונים הנמצאים באופן נורמלי בשכבת דרמיס.
אורתופדים משתמשים בטכניקת ה-PRP לחידוש אזורי סחוס ועצם פגועים, מנתחי פה ולסת משתמשים בה למילוי חוסרי עצם ולתמיכה בהשתלות, ובתחום השיער, מטרתנו היא החלפת תאי זקיקי השערה שנפגעו והחזרת הזקיק למצב בו הינו יכול להצמיח שערה תקינה.
טיפולי PRP הוכחו מחקרית כמתאימים לסובלים מנשירת שיער והתקרחות באזורים שונים בראש, נשים וגברים כאחד ובכל הגילאים. בנוסף, הטיפול מתאים לכל מי שעבר השתלת שיער, על מנת לשמור על הזקיקים שהושתלו ולמניעת התקרחות עתידית באזורים בהם לא בוצעה השתלה.
כאשר הטסיות מוזרקות לעור, הן עוברות תהליך של אקטיבציה (עירור), אשר גורם להן להתנפח ולשחרר את חלבוני הגדילה. חלבונים אלו מוזרקים לקרקפת, מגיעים אל הזקיקים בשורשי השערות, ומגישים להם "עזרה ראשונה" לעצירת ההיחלשות או ההתנוונות של הזקיקים, וכך עוצרים את הנשירה, מונעים החמרה במצב ומעודדים צמיחה חדשה.
מה ההבדל בין טיפולי ה-PRP השונים?
כאשר באים לבחור איזה טיפול לבצע ואיפה, כדאי לשאול את השאלות הבאות:
- האם הטיפול מבוצע ע"י איש/ת צוות רפואי?
- האם הטיפול יבוצע רק לאזור הפגוע, או לכל "כתר" הקרקפת?
- האם ריכוז הטסיות בפלאזמה נמדד ואפקטיבי?
- האם הזרקת ה-PRP מבוצעת באופן ידני או אוטומטי?
- האם מנוצלת כל כמות הטסיות שנלקחה?
- האם "דוחפים" לך תכשירים, חפיפות ומספר רב של טיפולים?
טיפול PRP הינו טיפול רפואי זעיר-פולשני אשר הוכח מחקרית שביכולתו להפוך את הגנטיקה גם אצל מי שהנשירה כבר החלה אצלם. לכן יש להקפיד לבצע את הטיפול במרפאה מוכרת, ע"י איש צוות רפואי ועל הטיפול להקיף את כל החלק העליון (ה"כתר" של הראש ולא רק את האזור הנחלש. זאת, כדי למנוע מאזורים נוספים להיחלש, לנשור ולהידלל.
הטיפולים המבוצעים במרפאת דר' שלקוביץ ניתנים ב-2 ריכוזים: PRP*8 – בו הטסיות מרוכזות פי 8 מריכוזן המקורי בדם המטופל, ו- PRP*14 בו הטסיות מרוכזות פי 8 מריכוזן המקורי בדם המטופל.
חשוב לבצע את הטיפול במרפאה שבודקת ויודעת לומר פי כמה גדל ריכוז הטסיות בסרום המוזרק לעומת ריכוז הטסיות המקורי בדם שנלקח מהמטופל. גם למספר המבחנות יש השפעה על כמות הטסיות וריכוזן – ככל שמדובר ביותר מבחנות וביותר העברות – כמות הטסיות המנוצלת נמוכה יותר וכך גם הריכוז.
בהזרקה אוטומטית עם אקדח ייעודי מבוצעות כ 3000-3500 מיני-הזרקות לקרקפת, בעומק קבוע ועם כמות חומר קבועה בכל נקודה. בשל ההזרקה המהירה, הטיפול אינו כואב בכלל ולא נדרש אילחוש משום סוג – עובדה המקטינה את רמת הסטרס והטראומה למטופל. בהזרקה ידנית הטיפול כואב, יוצר פציעה טראומטית באזור המטופל והחומר מוחדר רק ל 30-50 נק באזור החלש בלבד.
לאחר טיפול במאות מטופלים ומטופלות – אנו יודעים לומר שכדי להתניע תהליך החלמה וכדי לדעת אם המטופל מגיב לטיפול – נדרשים 2-3 טיפולים בהפרש של 3 חודשים בין טיפול לטיפול. ,אין שום צורך בחפיפות מיוחדות, הזנה חיצונית או תמציות צמחים ואין צורך בצילומי תקריב של הזקיקים כי המטרה היא להשיג שינוי נראה לעין ולא כזה שצריך לחפש במיקרוסקופ.